14 Eylül 2012 Cuma

ÇOCUKLARDA DİŞ BAKIMI

Biliyorsunuz Defne Ada' nın dişleri çok geç çıktı 19 aylık olmasına rağmen 8 dişi var. 16 ayından beride diş fırçası kullanmasını öğretiyorum. Yanında babası ve ben dişlerimizi fırçalamaya başladık ve ilk zamanlarda fırçayı istemiyordu. Eliyle yapıyor sonra da tükürüyordu. Daha sonra onun için aldığım minik ve yumuşak diş fırçasını macunsuz bir şekilde kullanmaya alıştı. Şimdilerde kendisi istiyor diş fırçasını. Şuan yaptığı tam bir ağız  bakımı değil oyunla karışık ama en azından diş fırçası kullanımı kazandı.
Büyüdükçe abur cuburlardan uzak tutamıyoruz. Arkadaşlarıyla beraberken ve ya kuzenleriyle beraberken onlar yiyince miniğimde yemek istiyor. Diş sağlığı çok önemli diye düşünüyorum ve küçükten iyi bakılmalı. Süt dişleri kalıcı dişlere göre daha çok organik madde içerdiğinden daha çabuk çürüyebilirmiş. Düşünsenize minicik bir çocuk da çürük diş, hem sağlık açısından hemde görsel olarak hiç hoş değil. Ne yapıyoruz sabah ve akşam yemeklerden sonra dişlerimizi fırçalıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı veya rumuzunuzu yazıp url kısmını boş bırakarak yorum gönderebilirsiniz.