28 Ocak 2013 Pazartesi

TUVALETE ALIŞMA DÖNEMEMİZ

Bezsiz dönemlerimiz başladı bizim. Aslında birden gelişti her şey. Defne Ada gündüz kendisinden büyük bir arkadaşının tuvalete gittiğini görünce, akşam ben işten gelince beni de tuvalete götürdü ve çişini tuvalete yapmak istedi ve yaptı da. Demek ki hazır, neden olmasın ki dedik ve başladık. 15 günde tuvalet eğitimimiz tamamlandı. Daha önceden lazımlık almıştım. Defne Ada, lazımlığa oturmak istemiyordu, otursa bile kıyafetlerini çıkarmak istemiyordu. Bende çok ısrarcı olmamıştım. Şimdi ise lazımlığa değilde büyüklerin tuvaletine oturtuyorum.  


Gündüzleri bezsiz dolaştırdım, 15 dk arayla tuvalete götürdüm, sürekli sormama rağmen  kaçırmalar oldu tabi. Çişini ya da kakasını tuvalete yapması için sürekli teşvik ettim. Her çişini yaptığında evde alkışlar tebrikler. Hatta kaka yapınca daha da çok övdüm onu "süpersin, büyüdün sen, harikasın" her sesten sonra alkışlar, tebrikler. Hatta sohbet ettik. Öğlen uykusunda ve akşam uykusunda da bezini takıyordum, bez takmadan önce konuşuyorum, "uyumadan önce çişimizi yapalım ve öyle yatalım, çişin gelirse  bana söyle " gibi.  Başarılı da olduk, uyku sırasında çişini takibe aldım, bezinin 3-4 gün kuru çıktığını görünce uyku da da bez takmadım. İlk gece telefonumu kurdum ve gece cişini yaptırmak için kaldırdım. Uykusu bölündüğünden çok mızmızlandı ve hemen de uyumadı. Sonraki geceler durumu anlatarak uyuttum ve sabaha kadar tuvalete kalkmadı, ben de kaldırmadım.Üstelik altı da kuruydu, kaçırmada olmamıştı. İlk zamanlar çişinin geldiğini söylemiyordu, altının ıslak olması onu rahatsız ettiği için mızmızlanıyordu. Altını hemen değiştirmedim ki ıslaklıktan rahatsız olsun diye. Başarılı da oldum. Daha sonra çişini yapmadan"anne" siye sesleniyor ve bacaklarını açıyordu, şimdi ise "anne çiş" diye söylüyor. Ben gelişmelerden memnunum, gece olayını da atlattık diye düşünüyorum.

Pepenin şarkısını da ezberledik. "çişimiz tuvalete, kakamız tuvalete  artık kimse yapmayacak altındaki beze". böyle devam ediyor işte. Anneler bilir kesin. Çişini ya da kakasını tuvalete yapması için teşvik ediyorum sürekli. Her çişini yaptığında evde alkışlar tebrikler. Hatta kaka yapınca daha da çok övüyorum onu "süpersin, büyüdün sen, harikasın" her sesten sonra alkışlar, tebrikler. Hatta sohbet bile ediyoruz.
En son ellerimizi güzelce yıkıyoruz ve işlem tamam.




2 yorum:

  1. ayy maşallah. ne güzel hemencecik hallolmuş.
    tebrikler.
    ben de yaza başlarım diyorum. böyle kolay olur bizimki de umarım.

    YanıtlaSil
  2. Banyo Suyu, emzirmeyi bırakmaktan ve bu çiş mevzusundan çok korkuyordum, şansıma hepsi 1 hafta da oldu. Umarım senin minik de kolay geçiş yapar:)

    YanıtlaSil

Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı veya rumuzunuzu yazıp url kısmını boş bırakarak yorum gönderebilirsiniz.