2 Nisan 2013 Salı

ISLAK KEK


Size müthiş bir ıslak kek tarifi vereceğim. Son zamanlarda yaptığım, yediğim en leziz kek tarifi diyebilirim. 
Malzemeler de sırasıyla;

  • 3 yumurta,
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kakao (marketlerde küçük boy ve orta boy olarak satılmakta, kakao arzunuza göre istediğiniz boyunu kullanabilirsiniz),
  • Aldığı kadar un diyeceğim çünkü normalinden daha akışkan bir hamur olması gerek. Tahminen 2,5 su bardağı olabilir.
Keki yapmaya başlamadan önce fırın 150 derecede çalıştırılır. Malzemelerin hepsi sırasıyla karıştırılır. Benim fırınım midi, kendi kare tepsisini kullanıyorum. Çok kabarmayan ince bir kek oluyor. Keki fırına verdikten sonra üzerine dökeceğimiz sıvı karışımı hazırlamaya başlayalım. Malzemeler sırasıyla;
  • 5 su bardağı süt (1 lt.),
  • 1 paket kakao,
  • yarım su bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya.
Hepsini küçük bir tencerede  kaynayana kadar ocakta karıştıralım. Kaynayınca altını kısıp 3-5 dakika daha pişirelim. Bu sırada kekimizi de pişmişse eğer fırından alalım. İkisi de sıcakken sıvı karışımı kekin her yerine eşit olarak dağıtalım. Soğuyunca buzdolabında dinlendirelim. 1 gece önce yapılınca daha lezzetli oluyor bana göre :)
Afiyet olsun. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı veya rumuzunuzu yazıp url kısmını boş bırakarak yorum gönderebilirsiniz.