16 Şubat 2012 Perşembe

1 YAŞ DR. KONTROLÜ

Evet 1 yaş tam bir dönüm noktası gibi geliyor bana, Defne Ada'nın bebeklikten çocukluğa geçiş dönemi. Hemen geçmesin ama yaaa, şimdiden minicik hallerini özledim bile.İlk ses çıkarışları, ilk gülümseyişi, ilk dikkatli bakışı,emekleyişi derken zaman geçti. Artık o 1 yaşında bir hanımefendi.
Dün dr. kontrolüne gittik. Tüm yasaklar kalktı tabi ki artık her şeyden yiyebilir. Adımlar da geldi eee geriye ne kaldı sadece dişler. Evet büyüdü diyorum, 12 aylık oldu diyorum ama hala diş yok. hiç yok hemde .
Dr.amcamız 18 aya kadar beklememiz gerektiğini söyledi panik yok, olabilirmiş.
 Boyu 74cm, kilosu 9700, baş çevresi 46 cm. Her şey normal.
Biraz cadı olduğundan bahsettim. Bu dönemlere yaş sendromu, yaş dönümü denilirmiş. Geçici olduğunu söyledi ve bu dönem her bebekte inatçılık ve cadılık olurmuş :)
Kan tahlili yaptırmamız gerekiyormuş.Peki dedik, laboratuvara indik elinden kan almak gerekiyormuş. Aman Allahım o nasıl kan almak yahu çocuk ağlamaktan morardı, nefesi kesildi öksürmeye başladı ama kan alma hala bitmedi. Bitsin artık diyorum, birde beni suçlamazlar mı ben tutamamışım da bilmem ne. Neyse ki bitti ama benim de sinirler bitti. o an o hemşireye girişmemek için zor durdum. Çok zordu, bir daha o şekilde kan vereceğimiz hiç sanmıyorum. Aşılar bile daha kolay.
Ah bir de gece uykularımız var ki sormayın. Küçükken çok iyiydik 3-4 saat kesintisiz uyurdu. Simdiler de en fazla 2 saat uyuyor ve ağlayarak uyanıyor, meme de sakinliyor. Buna çare bulmam lazım ama nasıl. Doktorların yöntemini yapamadım ben.Gece ağlasa da belli dakika aralıklarla alma falan falan. Ama yok bana göre değil o kadar ağlamasına hemde gecenin bir vakti dayanamıyorum. Biraz da vicdan yapıyorum şuan. Gündüz işte olduğum için, ememiyor, akşam ve gece emiyor  sadece. Sizin bildiğiniz yöntemler var mı acaba.

4 yorum:

  1. Merhabalr blogunuzu yeni gördüm zaten bende yeni sayılırım. öncelikle minik prensesinize çooooookkkk mutlu yıllar diliyorum yeni yaşınız kutlu olsun :)uykukara gelince, benim prensimde gece çok sık uyanıyordu, sık derken belki 15-20 defa falan. çalışan anne olarak o kadar yorucu oluyordu ki şimdi 3-4 falan anne sütüde almıyor oysaki. doktor gün içindeki beslenme düzenin değiştir dedi öğleden sonra ve akşam daha fazla tok tutan şeyler vermemizi istedi.mesela ben meyveli yoğurt birkaç saat sonra pirinç unlu mama ile uyutuyordum şimdi çorba ve mama veriyorum işe yaradı biraz, tavsiye ederim. son olarak bu dönem sanırım yine bir büyüme atağı döenemi belki ondandır.. umarım en kısa zamanda düzelir...mutlu kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elgiz Merhaba, Çok teşekkür ederim, tavsiyelerini dikkate alacağım, Minik prense öpücükler.

      Sil
  2. AY bir yaşında oldu demek yahu:)))

    DÜn gibi herşey:) Mucize gibi.

    Fatma uykuları çözersin, meme ile alakalı, artık bilinçleniyor, seni istiyor yanında meme bahane:)

    SOnra bu halleri de özleyeceksin onu da söyleleyim.

    O kan alanlara benimde dalasım var. Kadıkoyde Sonomed var, bebeklerle harika işler yapıyorlar, ben anlamadım bile, kan ve idrar yaptırdım. öyle neşeyle aldılar kanı, çişi biz zaten kendimiz kaba işeyiverdik:)

    YanıtlaSil
  3. Tanya, oldu vallahi sen biliyorsun başından beri ne kadar beklediğimi, çok şükür.
    Uyku konusunu umarım çözerim. Kan olayı fenaydı çok fena, çiş konusunda erkekler daha şanslı olmalı biz veremedik :)

    YanıtlaSil

Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı veya rumuzunuzu yazıp url kısmını boş bırakarak yorum gönderebilirsiniz.