30 Mart 2012 Cuma

İNCİRLİ TATLI ve BİR CUMA KLASİĞİ



İş yerinde arkadaşlarla gelenek haline getirdik. Her cuma sırasıyla birimiz tatlı getiriyoruz. Kalorileri patlatıyoruz belki ama şahane oluyor. Bu hafta sıra benimdi. Her zaman yaptığım, tadı da herkes tarafından beğenilen incirli tatlıyı yaptım. Tarif Portakal Ağacından.

İNCİRLİ TATLI

Malzemeler;                                                                   Şerbeti,
3 yumurta,                                                                        1,5 su bardağı içme suyu,
1 su bardağı toz şeker,                                                     Yarım bardak toz şeker,
1 su bardağı un,                                                                1 yemek kaşığı nescafe.
6 adet kuru incir (suda ıslatılmış, minik minik doğranmış)             (şerbet malzemelerini pişirmeden hazırlıyoruz)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz içi (ben kullanmıyorum)

Muhallebisi,
1 lt. süt,
2 yemek kaşığı buğday nişastası,
2 yemek kaşığı un,
5 yemek kaşığı toz  şeker,
inmesine yakın 1 kaşık margarin (ben bazen koymuyorum bile :)

Muhallebi piştikten 2-3 dakika sonra 1 paket toz halinde krem şanti dökülür ve mikserle 5 dakika çırpılır. Kekin yapılışı klasik kek yapar gibi incirler en son eklenir ve dikdörtgen borcama dökülür. 150 derecede pişirilir. Şerbet malzemeleri şeker iyice eriyene kadar karıştırılır ve kekin üzerine dökülür. En son muhallebisi dökülür ve buzdolabında dinlendirilir.
Servise hazır, afiyet bal şeker olsun aman lop lop et olmasın.

Geçen haftalarda tahinli kek geldi ama ne kek, birde ağlayan pasta, tarifleri yaptığım zaman yayınlarım, yapmadan yayınlamak istemedim.






2 yorum:

  1. SÜPER BİR GÖRÜNTÜ... BU TATLIDAN MUTLAKA BENDE İSTİYORUM:)

    YanıtlaSil

Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı veya rumuzunuzu yazıp url kısmını boş bırakarak yorum gönderebilirsiniz.