21 Mart 2012 Çarşamba

YEMEK YEMEK İŞLERİ


Defne Ada uzun zamandır biz ne yiyorsak onu yiyor ama yine de mutlaka bir öğünde çorba içiyor. Tüm çocuklar yoğurt çorbası sever, benim kızım da tam tersi sebze çorbası aşığı. Haftada bir mutlaka evde sebze çorbası yaparım. En temel sebzelerimiz, pırasa, havuç, patates ve kabak. Ama evde başka sebze de varsa hepsinden biraz koyarım. Bulgur ve birazda kırmızı mercimek eklerim. Avuç içi kadar da kırmızı et eklerim. Hiç hayır demedi bu çorbaya. Hem besleyici hem tok tutuyor. Eğer bebeğinizi sebze çorbasına alıştırmak istiyorsanız çok karışık sebzeler eklemeyin. Havuç,patates ve kabak ilk aşamada yeterli bence. Defne Ada ilk önce yiyeceği yemeğin tadına bakar, damağına göreyse devam ama değilse imkansız yemez. Mesela yoğurt yedirmek benim için tam bir işkence ilk zamanlar zorluyordum. Yanlış evet biliyorum ama yesin istiyordum, sonra bir ay ara verdik yoğurt yedirmedim. Şimdi her gün deniyorum, bir gün yiyorsa bir gün yemiyor. Ben de eskisi gibi dert etmiyorum, Defne büyüdükçe bende de bir rahatlama oluyor.


Defne Ada'nın eline hiç çikolata vermemiştim, tadına baktırmıştım bir kez. Hafta sonu ben kahvenin yanında kaçamak yaparken ona da verdim. Nasıl yiyor minik cadı bir hırsla ısırıyor ki.Malum dişide yok, damaklarıyla eziyor. Her yer tabi ki battı ama çok komikti. Salyalar çikolata olarak akmaya başladı. Tabi yumuşayan çikolatayı elinden almak zor oldu. Tanıştırayım, Çikolata güzeli Defne Ada.

2 yorum:

Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı veya rumuzunuzu yazıp url kısmını boş bırakarak yorum gönderebilirsiniz.